Her ne kadar yaz aylarında ağaç altında serinleme keyfi yapıyor olsak da sonbahara doğru havalarında soğumasıyla bahçeli evde oturan kişiler için bahçe bakımındaki zorlu süreç başlangıç gösteriyor. Bahçeli evde oturanlar için en çok vakit geçirilen alanlardan bir tanesi bahçelerdir. Her ne kadar ilk bahar ve yaz mevsimi bahçe sezonu olsa da bu sürecin dışında da bahçe bakımı ihmal edilmemeli.

Toprak Verimliliğini Sağlayın

Rengarenk çiçeklerle süslediğiniz bahçeniz için verimliliği arttırma zaman geldi. Havaların soğuması ile bahçeniz normalde olduğu süreçten daha fazla bakıma ihtiyaç duyacaktır. Toprak verimliliği konusunda doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi şudur ki çoğu kişi kış mevsimine adım adım yaklaşırken bitkilerin bahçeden kaldırılması gerektiği kanısındadır. Lakin bu süreçte bitkilerin olmaması demek toprağın oldukça savunmasız hale dönüşmesine sebep olacaktır. Bunun için bitkilerden bahçenizi arındırmamalısınız. Bitki kökleri sayesinde toprak da mineral alışverişi olacak ve toprağınız daha sağlıklı olacaktır. Bahçenizde bu sezonda sebze ve meyve yetiştirmek isterseniz de en güzel besinler havuç, marul, taze soğan, bakla, ıspanak en güzel seçeneklerden olacaktır. Ayrıca bu tarz bitkilerin dikimi bahçenizin kar ve benzeri soğuk hava şartlarından da etkilenmemesine olanak sağlayacaktır.

Bahçenizde bulunan bitkiler için ise kökünden ayırmadan içeri alanda bir yere dikim işlemini yapmanız bitkilerinizin faydasına olacaktır. Bu sayede hem bitkiniz ziyan olmayacak hem de aynı zamanda içerde de kendinize ufak bir botanik bahçe oluşturma imkanına sahip olacaksınız.

Bahçe Mobilyalarınızı Düzenleyin

Yaz ayında her ne kadar bahçe mobilyaları özellikle de depolama alanı olarak elverişli olsa da sonbahar mevsimi ve mevsimsel yağmurların başlangıç göstermesi ile oldukça zorlayıcı koşullarda olabilir olup mobilyaların zarar görmesine neden olabilmektedir. Bunun için mobilya bakımınızı uygun bir şekilde yapmalısınız. Mobilyalarınızı bu mevsimlerde koruma altına almalısınız. Bahçe mobilyası bakımı ise şu şekilde yapılmaktadır.

  • Teak yağı
  • Zımpara
  • Mobilya kılıfı
  • Uygulama fırçaları
  • Temizlik bezi

Mobilyaların gerekli yerlerini zımparalayın. Sonrasında fırçanızı teak yağına batırın ve mobilyanızın üzerine uygulayınız. Uygulama işlemi bittikten sonra kontrol edin. Teak yağının ulaşamadığı alanlar var ise oraya da bez ile müdahale de bulunabilirsiniz. Son olarak da kuruma işlemi oldukta sonra mobilyalarınızın kılıflarını takarak muhafaza etmeniz yeterlidir.