Temiz ve düzenli bir ev aile bireylerinde iyi bir ilişkilerinin anahtarıdır. Küçük düzensizlikler, büyük karışıklıklara yol açar ki bu durum kızgınlığa sebep olur. Özellikle bayanlarımızın ve tek yaşam süren kişilerin en çok şikayet ettikleri konu olduğundan dolayı,  düzenli ve temiz bir ev için yapmanız gereken altın kuralları belirledik. Bu kurallar sayesinde evinizde düzen, tertip, temizlik gibi kelimelerin evinize nasıl yerleştiğini göreceksiniz.

Temiz ve Düzenli Antre

Evinize ilk adım atanların karşılaştığı yer antredir. Antre aslında bir evin temizlik ve düzen konusunda diğer odalar hakkında ipucu veren kısımdır. Bundan dolayı antreniz her daim düzenli ve fazla eşyalardan arınmış olmasında dikkat ediniz. Antrenizde kesinlikle ayakkabılarını düzensiz şekilde olmamalı. İste bir dolap,isterseniz de ayakkabılık sayesinde ayakkabılarınızı bir arada tutunuz. Dış giysileriniz kesinlikle çok fazla yer kaplamamalı. Askınızda takılı birçok kıyafet çok itici olur. Ayrıca çanta, şemsiye, şapka gibi aksesuarlarda kesinlikle kapalı bir dolapta ya da dolap üstünde yer almalıdır.

Her Gün Pencere ve Balkon Kapılarını Açmak

Sabah kalktığınızda mutlaka evi havalandırıp, temiz havanın içeriği girip, içeride bulunan kirli havanın dışarı çıkmasını sağlayınız. Fakat bu işlemi çok rüzgarlı ve tozlu havalarda yapmayınız. Havalandırma işlemi bittikten sonra kapınız ya da pencereniz gün içerisinde devamlı açık kalmasın. Çünkü aksi halde akşam doğru temizlediğiniz yerlerin tekrardan kirlendiğini görürsünüz.

Temizlik Planı Oluşturma

Planlı olmak her daim daha tertipli ve düzenli olmak için altın değerindedir. Buzdolabınızın üzerine günlük ve aylık temizlik planlarınızı oluşturup asıp, oradan düzenli şekilde sırası ile temizliğinizi yaparsınız. Örneğin sizler için örnek bir ev temizliği ve düzen konusunda plan oluşturduk. Bu plan çerçevesinde işleriniz kolayca bitecektir.

  • Evi havalandırmak
  • Yatakları toplamak
  • Etrafta bulunan dağınık eşyaları yerine kaldırmak
  • Oturma odasını toplamak
  • Antre, lavabo ve tuvalet temizliği
  • Mutfak bulaşıklarını yıkamak ya da yerleştirme
  • Çamaşır sermek ya da toplayıp kaldırmak
  • Yemekleri yapmak

Bu listenize aylık, haftalık ya da günlük eklemeler yapabilirsiniz. Hatta yıllık temizliğiniz içinde planınız mutlaka hazır olsun. Böylece bu listeler sayesinde yapmayı unuttuğunuz temizlik eksiğiniz kalmayacak.