2011 yılında mutfak ve banyo modası pek bir sade olacak. Bu yıl banyo ve mutfaklarını yenilemek isteyenlerin ilgisine diyor ve paylaşıyoruz.

mutfak2 2010 Mutfak ve banyo modası

Bu sene küreselleşen dünyanın  ekolojik dengeyi sağmala çabaları evimizin her köşesinde kendisini hissettiriyor. Şimdilerde çevreci ve geri dönüşümlü malzemeler, organik formlu banyolar ve doğaya  dönüş konsepti tüm banyoları etkisi altına almış durumda.

Spa kültürü ile gelen doğaya yönelme hissiyatı, hem metropol hayatının stresli etkilerinden arındırıyor hem de geri dönüşümlü dokular oluşturuyor. Daha fazla hijyen, daha az su tüketimi, daha fazla konfor ve estetik, daha az çevre kirliliğinin ön planda olduğu sade ve doğanın tüm renklerini barındıran huzur dolu banyolar bu sezonun en trendy ipuçları

Çevreye duyarlı ürünler kullanarak siyah ve beyaz renklerin parlak tonlarının hakim olduğu simli düzeylerden oluşan banyolar dikkat çekiyor. Dinamik ve eğlenceli bir banyo yaratmak için ise turuncu, sarı, kırmızı, fıstık yeşili renkleri kombinleyin.

Mutfaklarda ise; özgürlük, yaşanmışlık ve yine doğaya dönüş yaklaşımının izleri var. Beyazın tüm tonlarını bir arada kullanarak, dinlendirici ve yalın bir mutfak yaratabilirsiniz. İşlenmemiş ahşapları parlak yüzeylerle birleştirerek, suni görünüme sahip canlı renklerde kaplamalarla alternatif ve lüks detaylar oluşturabiliriniz.

Cıvıl cıvıl bir mekan yaratmak için ise pembe ve kahve tonlarının, ışıltılı cam ve parlak yüzeylerle birleştirerek mutfaklarınızı dinamikleştirin.

Yaşanmışlık trendini yakalamak için ise dantel formlu örtülerden faydalanmak iyi bir fikir! Camel ve pralin gibi modası geçmeyen renkleri seyrek olarak absent sarı tonları ile birlikte kullanarak efektif bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

Açık mutfaklar, kulpsuz tasarımlar, lake, cam, çelik ve parlak laminant gibi malzemeleri beyazın renkleri ile buluşturursanız, mutfak ve banyolarınızda sezonun trendini yakalamak için yeterli çabayı göstermiş olacaksınız.