Türkiyenin popüler mobilya firmalarından biri olan Bellona evini seven herkes için 2012 model mobilya ve aksesuarlarını görücüye çıkarttı. Yani şimdiki nesil inanılmaz şanslı, zira bizim zamanımızda böyle şık ve güzel şeyler emin olun yoktu.

Salonda günümüz modernizminden vazgeçemeyen, ancak anılarındaki sıcaklığın da keyfini sürmek isteyenler için şık bir çözüm olarak belirginleşen Retro; tasarımda yakalanan küçük ayrıntılarla zamanlar arasında geçiş yapabilen bir güce kavuşturulmuş. Üçlü ünitenin yatak, ikilinin de sandık işlevi sunması, bu geçişe ne denli özenle yaklaşıldığını gösteriyor.
Bellona Mobilya Modelleri

Modelde deri ile ışıltılı kumaş seçeneklerini, koltukların yan kısımlarında yer alan Swarowski taşlar tamamlamış. Aynı taşlar, kırlentlerin de formunu belirlemede yardımcı olmuş. Küçük metal şeritleri ile ahşap ayaklar, yumuşatılmış hatları ile kompakt gövde yaklaşımları, kontrast uyum içeren iki renk kullanımı da Retro’nun çizgisine farkındalıklar katıyor. Kimi zaman gövdede, kimi zaman kırlentlerde dikkat çeken bu renk uyumu, durağanlığı da reddedebilen bir sunum sergiliyor.

Yemek odasında da Retro’nun klasik tarzının büyüsü sürüyor. Bellona koleksiyonunun ilk modeli olarak, güzelliği detaylara taşıyor. İlham aldığı akımın asaletini yemek odasına da entegre eden tasarım; yılın trendi olan yuvarlak bombeli hatları da ağırlıklı olarak kullanıyor.

Modelde, yine 2009 modasında önemli bir yere sahip olan bakır rengi tonlarındaki farklı uygulamalar dikkat çekiyor. Swarovski taşlar, ahşap ile de oldukça çarpıcı bir uyum sergiliyor.

Sandalyelerde seçilen döşemelik kumaş, modüllerde kullanılan şeffaf cam uygulaması, güçlü ve hakim bir etki bırakan vitrin ve konsol gövde tasarımları ile konsol aynasının şıklığı modelin çıkış noktasına yönelik mesajlar içeriyor.

Markanın yatak odası yaklaşımlarında da Retro’nun azametli bir duruştan yola çıktığını, fakat bir o kadar da zarif hatlarla mekanı şekillendirdiğini söylemek mümkün… Orta kısmında ayna uygulamasına ve yanlarda menteşeli kapaklara yer veren gardırop tasarımı, mekanın belirleyicileri arasında yer alıyor.

Modelin karyolasında karşımıza çıkan yatak başlığı, oda içinde yakalanan altın noktalardan birini temsil ediyor. Tuvalet masası olarak da kullanılabilen ünitenin entegre aynası ve ayna rafları dikkat çekiyor. Şifoniyerin yüksek formu geniş kullanım alanı yaratırken, komodinler kişisel tercihler için seçenekler sunabiliyor.