2011 yılı ev dekorasyonunda moda renklere yer verdik bu yazımızda. Şimdi gelin, hep birlikte 2011 yılında dekorasyonda moda hangi renklermiş öğrenelim.

Her tarafı renklendirmeyin. Bir duvarı veya evinizin bir bölümünü -kapı bile olabilir- seçin ve boyayın.

dekor1 300x288 2010 Dekorasyon renkleri

1. Bir duvarı duvar kağıdı ile kaplayın.

Odanın renk düzenini, bir renk tonu ile oynayıp (rengin bir ton açığı, bir ton koyusu gibi) zenginleştirin ve duvarınızı seçtiğiniz tonlarda bir duvar kağıdı ile kaplayın. Odaya derinlik katmak için motifli duvar kağıtları seçin. Yatay ya da dikey çizgili basit motifler kusursuz görüntüler elde etmenize yardımcı olur. Güneş ışığı, kağıdın mürekkebinin solmasına yol açabilir, bu nedenle duvar kağıdı uygularken seçeceğiniz duvarın direkt güneş görmüyor olmasına dikkat edin.

2. Bir tane renkli mobilya seçin

İşin özü odayı lunaparka çevirmemek. Odanın büyük bir bölümünün renk düzenini doğal tonlarda tutarak dengeyi sağlayın ve sonra mevcut renkle uyumlu, canlı renkli parçayı ekleyin.

3. Sandalyelerinizi renklendirin

Oturma grubunuzu değiştirerek, kahvaltı köşenizi veya yemek odanızı canlandırın. Bir sandalyenin rengini canlı tutup diğer sandalyeleri doğal rengine bırakın ya da aynı rengin farklı tonlarını kullanarak görüntüyü bütünleştirin. Farklı renkleri kullanmayı tercih ediyorsanız, temel renk kuralına sadık kalın (Hepsinde pastel tonları ya da hepsinde ana renkleri kullanın).

4. Farklı yerleri boyayın

Yeni bir renge alışmanın eğlenceli yolu da, o rengi belli dozlarda uygulamayı denemektir. Hayatınıza renk katmak için dolap içleri, kapılar ve yerler gibi beklenmedik bölümleri canlı bir renkle boyayın. Görüntüyü tamamlamak için sadece aksesuarlar seçin. Hem kendinizi iyi hissedeceksiniz hem de seçtiğiniz renkten bıkmayacaksınız.

Yerleri boyayın

Yerleri boyamak düşündüğünüz kadar zaman alıcı bir iş değil. Boyayı sürmeden önce yerleri temizleyin ve tamamen kurulayın , daha sonra iki kat özel akrilik boyayı uygulayın. Boya sudan etkilenmediği için yerleri boyanın çıkmasından endişe duymadan, her zamanki gibi paspasla silebilirsiniz.

Kitaplığınızın raflarını boyayın

Zamanla bıkmayacağınız bir renk seçin. Kitaplığınızın raflarını boyamak, kitapların ve bibloların daha fazla göze çarpmasını sağlayacaktır. Seçtiğiniz aksesuarlar da rafların rengine uyumlu olmalı.

Kapıları boyayın

Kapı boyamak, odayı renklendirmek için iyi bir seçenektir. Koyu bir renkli kapı hemen kontrast yaratır. Parlak veya boyalar dayanıklı oldukları ve çabuk temizlendikleri için bu iş için idealdir. Yatağınızın nevresim takımını da kapıyla uyumlu bir tonda seçebilirsiniz.

Farklı perdeler seçin

Tuhaf bir fikirmiş gibi görünüyor ama işe yarıyor! Tafta ya da keten gibi dökümlü bir kumaş seçin. Perdeler güneş ışığını yansıtacağı için aynı renk grubuna dahil olan renkleri tercih edin. Veya perdelerden birini doğal renkte diğerini canlı renkte seçin. Taba rengi parlak yeşil ile, beyaz da mavi tonlarıyla mükemmel uyum sağlar.

Bu renkleri bir arada kullanmayı düşünmüş müydünüz?

Turkuvaz&Sarı

Turkuvaz, bir çok renkte (beyaz, lacivert, gümüş gibi) uyumludur ama sarıyla kombinlendiğinde sıcaklık yansıtır.

Mor&Yeşil

Doğada birlikte bulunan bu iki renk (Afrika menekşelerini düşünün), birlikte mükemmel bir ikili oluşturuyor.

Mavi&Gümüş

Gümüşün parlaklığı, zengin mavi tonlarına zarif ve resmi bir hava katıyor.